Dziś jest: Środa, 21.8.2019 10:20

Kolbuszowa

 

Aktualności

Różne smaki, konsystencje i kolory

06-06-2019
Mówią, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła, ale ciekawość nowych smaków zaprowadziła uczniów Zespołu Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni do niesłychanych przeżyć i doznań kulinarnych.

Jako uczestnicy programu Dobry Pomysł, pod okiem mistrza kulinarnego pana Jacka Świerka z Podkarpackiej Akademii Kulinarnej i Konsultingowej, uczniowie poznali nowe i bardzo ciekawe trendy kulinarne. Wspaniałym doświadczeniem dla nich było łączenie owocowych smaków z rybami i mięsem, tworzenie potraw o różnych smakach, konsystencjach i kolorach.

Efektem wspólnej pracy były potrawy: torcik camembert, filet z kaczki sous-vide z sosem pomarańczowo-nektarynkom podany z sakiewkami z ciasta filo z kaszą jaglaną, gruszką i cynamonem, kolorowa piramidka z drobiową masą knelową w listkach z cukinii i marchewki, łososiowe rafaello z kaparami, polędwiczka w maślanej marynacie z migdałami i smażonym świeżym ogórkiem, torcik z dorsza i kulkami limone, papryczki nadziewane fetą i oregano, parfait, szoty oraz sałatka włoska.
 







 

Starostwo Powiatowe w Kolbuszowej

  ul. 11-go Listopada 10
       36-100 Kolbuszowa
           
        NIP: 814-15-73-682
 REGON: 690581382

Informacja:

tel:  17 744 57 71,
      17 227 58 80
fax: 17 227 15 23

Godziny otwarcia urzędu:

            poniedziałki - 8:00 - 16:00

 od wtorku do piątku - 7:30 - 15:30


© 2015 - Powiat Kolbuszowski
Realizacja: Ideo