Aktualności
Smak kuchni azjatyckiej
18-06-2021
W Zespole Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni szczególnie duży nacisk kładziemy jest na rozwój umiejętności zawodowych uczniów. W związku z tym uczniowie biorą udział w rozmaitych kursach i warsztatach.
Jedno z takich szkoleń miało miejsce 16 czerwca. Brały w nim udział uczennice klasy pierwszej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Podczas tych zajęć dziewczęta ćwiczyły umiejętności związane ze sporządzaniem efektownych dekoracji i potraw kuchni azjatyckiej. Uczennice przygotowywały sajgonki, sushi oraz dekoracje w formie galaretek 3d. Wszystkie kwiaty wykonywane były tak samo, ale każdy był inny i niepowtarzalny. - Mamy nadzieję, że to szkolenie zainspiruje nasze uczennice do rozwijania pomysłowości i zainteresowań kulinarnych – mówią nauczycielki Anna Tęcza oraz Bogusława Sobowska-Rekut.
Opr. B. Żarkowska
Jedno z takich szkoleń miało miejsce 16 czerwca. Brały w nim udział uczennice klasy pierwszej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Podczas tych zajęć dziewczęta ćwiczyły umiejętności związane ze sporządzaniem efektownych dekoracji i potraw kuchni azjatyckiej. Uczennice przygotowywały sajgonki, sushi oraz dekoracje w formie galaretek 3d. Wszystkie kwiaty wykonywane były tak samo, ale każdy był inny i niepowtarzalny. - Mamy nadzieję, że to szkolenie zainspiruje nasze uczennice do rozwijania pomysłowości i zainteresowań kulinarnych – mówią nauczycielki Anna Tęcza oraz Bogusława Sobowska-Rekut.
Opr. B. Żarkowska